Czego jeszcze nie wiesz o czosnku

Czego jeszcze nie wiesz o czosnku

Czego jeszcze nie wiesz o czosnku

Z czosnkiem to jest podobnie jak z miłością, każdy go chce a gdy już stosuje to narzeka. Czosnek jest jedną z najstarszych roślin leczniczych i przypraw. Uznawano i uznaje się, że spożywanie czosnku sprzyja długowieczności. Czosnek również przeciwdziała zwapnieniu tętnic dzięki czemu przedłuża Życie, obniża poziom cholesterolu.

 

Nie wiem jak Wy, ale ja bardzo lubię czosnek. Nie tylko dodaję go do potraw, ale też jem go na surowo do bułki z masłem. Należy bardzo drobno pokroić, aby nie było po zjedzeniu palenia na żołądku. Jest pora sprzyjająca przeziębieniom więc warto sięgnąć po to zioło.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jednak czosnek nie tylko jest naturalnym antybiotykiem. Mało kto o tym wie, ale spożywanie czosnku przeciwdziała pasożytom. Jest to kolejna właściwość czosnku, który jest uwielbiany na całym Świecie. Czosnek korzystnie wpływa na działanie fermentacyjne jelit przez co niweluje wzdęcia oraz niestrawności. Działa tak min zawarta w nim antybiotyczna substancja, która zwalcza złe bakterie jelit. Substancje olejków eterycznych zapobiegają gazom, wspomagają czynności pęcherzyka żółciowego i gruczołów trawiennych.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Działa paraliżująco na pasożyty. W przypadku robaczycy należy zastosować diete: przez jeden do dwóch dni należy jeść potrawy z marchwi i czosnku, a potem zastosować kurację czosnkową Ząbek czosnku posiekać drobno, wrzucić do 14 litra wody lub mleka, gotować przez 10 min. Taką miksturę gdy wystygnie dawkujemy sobie jak lewatywe. Po siedmiu dniach zabieg powtórzyć, szczególnie przy stwierdzeniu owsików. Przez cały czas spożywać czosnek i marchew, sok marchwiowy, aby zmusić robaki do ucieczki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na Magicznej linii będę dostępna od godz popołudniowych do wieczora

tel 708 788 222 i 708 888 688

Pozdrawiam ciepło

Wasza Agga Soyala

13 comments

  1. Replyk.

    Super zdjecie😊
    Ja uwielbiam czosnek Ale nie mogę go jeść bo od najmniejszej ilości czuć na odległość..😨😐
    Więc zastępuje go tzw. dzikim czosnkiem, który polecam😊 Bardzo smaczny i nie czuc😊

  2. ReplyIlona Wesoła🌹🌹🌸🌸

    Pani Aggusiu pięknie Pani wygląda👼😌😌
    A co do czosnku jadłam go trochę częściej w dzieciństwie (chlebek z masłem i czosnkiem) teraz już trochę mniej że względu na ten specyficzny zapach😜 siegsm po nieg9 kiedy łapie mnie przeziębienie, wtedy dodaje do ciepłego mleka z miodem😌

  3. ReplyA. N😘

    Podobno, a może to fakt, że czosnek dodajemy potraw np, do żurku nie podczas gotowania czy na poczatku, ponieważ traci swoje wartości. Lecz pod koniec gotowania, ponieważ po obraniu w zetknięciu z powietrzem przez parę minut nabiera dopiero “mocy” 😜. I niech moc będzie z nami. 😊

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *